Desenes de ciutadans han anat des de primera hora a les platges de Barcelona, reobertes des d’aquest divendres per practicar-hi esport. Ho poden fer des de les 6 fins a les 10 h. Al vespre, a les 20 i fins a les 23 h, la platja torna a reobrir però exclusivament per a aquells esportistes federats que vulguin entrenar-s’hi. La mesura ha de servir per descongestionar el passeig Marítim i facilitar que no augmentin els contagis de coronavirus.

Quines són les normes per accedir-hi

Cada platja té dos accessos, per controlar l’entrada i evitar aglomeracions, no hi ha socorristes ni tampoc funcionen els lavabos ni les dutxes, que s’han tancat per seguretat, i la prioritat és fer-hi esport. La voluntat de l’Ajuntament és evitar l’efecte crida i que les platges s’omplin.

Aquest matí, però, molts usuaris desconeixien la normativa: hi havia gent asseguda, veient la sortida del sol. Dins l’aigua alguns han aprofitat per fer pàdel surf a primera hora, però els corredors han continuat preferint el passeig Marítim. En aquest punt és on la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra han fet presència més intensiva, patrullant des dels vehicles primer i després avisant per megafonia i fent fora la gent asseguda a la sorra.

Els vespres, per als federats

A partir de les 20 h els esportistes federats han començat a accedir a la platja per l’únic punt habilitat, ubicat a la platja del Bogatell, a tocar de la Base Nàutica, on un membre de l’Institut Barcelona Esports ha realitzat el control de les acreditacions. Alguns esportistes han explicat que, tot i poder anar-hi també a la franja del matí, oberta als esportistes en general, s’han esperat al vespre per disposar de més espai per poder entrenar-se.

Platja Bogatell vespre confinament

Queixes dels surfistes

A alguns surfistes també se’ls ha demanat per error algun document acreditatiu, que en el cas del seu esport no és necessari. Aquest fet ha generat certa confusió i algunes queixes entre aquest col·lectiu d’esportistes, que finalment han pogut accedir a la platja del Bogatell, com han fet des del 2 de maig.