26 de juny

 • De la B a la I… Las desconocidas. Taller de la diversitat, organitzat per Sitges Voluntaris Socials. Es farà entre les 19 i les 21 h a la Direcció General d’Igualtat (carrer de Sepúlveda, 148-150).

27 de juny

 • Conferència internacional: passes cap a una millor acollida de persones LGTBI amb necessitat de protecció internacional“. Conferència amb experts i amb traducció simultània. L’entrada és gratuïta, però cal registre previ. Es farà entre les 19 i les 21 h al Centre Cívic Convent de Sant Agustí (carrer del Comerç, 36).

28 de juny

 • Inauguració del Pride Barcelona 2018. Pregó de l’orgull LGTBI presentat per La Terremoto de Alcorcón i Sharonne i amb actuacions musicals. Serà a partir de les 18 h a la plaça de la Universitat.
 • Edificis il·luminats. Diversos edificis emblemàtics de la ciutat, incloses la Torre Agbar, la Casa Batlló, l’Hotel Vela, el Centre Comercial les Arenes i El Molino, s’il·luminen amb els colors de la bandera de l’Arc de Sant Martí.

29 de juny

 • Pride Kids. Activitats per als més petits. Hi haurà una zona recreativa; tallers de manualitats; competicions; tallers de maquillatge de fantasia, activitats esportives i contacontes, i actuacions musicals, acrobàcia i màgia. Els nens podran gaudir de les iniciatives del Pride Kids des de les 11 fins a les 19 h a l’avinguda de la Reina Maria Cristina.
 • Escenari Gaixample. Un escenari petit alternatiu que oferirà música, actuacions i discjòqueis durant tot el dia, des les 13 a la 1 h.
 • Cursa de Tacons. El guanyador de la competició s’emportarà 250 euros en metàl·lic. Cal inscripció prèvia. Se celebrarà a les 19 h a l’avinguda de la Reina Maria Cristina.
 • Pride Drag Exhibition. Música, humor i actuacions de diverses drag-queens. Es farà a les 19.15 h a l’escenari principal de l’avinguda de la Reina Maria Cristina.
 • Festa PRIDE! BCN. Concerts amb artistes nacionals i internacionals com Loreen i Conchita Wurst, guanyadores del festival d’Eurovisió, o Camela. Hi haurà música des de les 21 fins a les 2 h a l’avinguda de la Reina Maria Cristina.

30 de juny

 • Pride Kids. Activitats per als més petits. Hi haurà una zona recreativa, tallers de manualitats i festa de l’escuma i guerra d’aigua. Serà entre les 11 i les 20 h a l’avinguda de la Reina Maria Cristina.
 • Classe magistral de Magali Dalix. Classe esportiva multitudinària. Es farà entre les 11 i les 12 h a l’avinguda de la Reina Maria Cristina.
 • Manifestació Pride LGTBI BCN 2018, sota el lema “Pels refugiats LGTBI”. La marxa començarà a les 17 h als Jardins de les Tres Xemeneies, recorrerà l’avinguda del Paral·lel i arribarà a l’avinguda de la Reina Maria Cristina.
 • Festa PRIDE! BCN. Concerts amb artistes nacionals i internacionals com Eleni Foureira, representant de Xipre en el festival d’Eurovisió 2018; La Prohibida; Papa Topo, i Rebeca Brown, entre d’altres. Hi haurà música des de les 20 fins a les 2 h a l’avinguda de la Reina Maria Cristina.

1 de juliol

 • Bear Pool Party. Acte d’acomiadament del Pride Barcelona 2018 a la terrassa de l’Axel Hotel, entre les 17 i les 22 h.

Visibilitat als refugiats LGTBI

En la lluita pels drets LGTBI, cada any l’organització del Pride Barcelona es compromet amb una causa social per aportar visibilitat, crear consciència i generar debat. Enguany es donarà visibilitat a les persones refugiades LGTBI. De fet, els cartells del festival mostren testimonis reals que han patit situacions de “tortura, persecució, presó i fins i tot intents d’assassinat“, segons ha explicat el director del festival, Eloi Morte.

Refugiats LGTBI al Pride Barcelona

Des del 2008, la ciutat acull cada estiu el Pride Barcelona. L’objectiu de la seva creació era reforçar el compromís de Barcelona amb la lluita pels drets i les llibertats del col·lectiu LGTBI, combinant festa i reivindicació. Amb una mitjana de 250.000 assistents anuals, és un dels festivals de l’orgull del col·lectiu més populars d’Europa.

28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull Gai

El Pride Barcelona 2018 se celebra a la ciutat coincidint amb el Dia Internacional de l’Orgull Gai, el 28 de juny. Al llarg d’aquest dia es fan actes organitzats per diversos col·lectius per lluitar per la dignitat de les persones gais, lesbianes, transsexuals, bisexuals i altres orientacions sexuals i identitats de gènere. El també conegut com a Dia Internacional de l’Orgull LGTBI se celebra el 28 de juny perquè es commemoren els disturbis de Stonewall, Nova York, l’any 1969. Aquest succés marca l’inici del moviment de l’alliberament homosexual.

Per a més informació sobre el programa del Pride Barcelona 2018, pots consultar la pàgina oficial de l’esdeveniment.