La Setmana Santa acostuma a caure en dies diferents del calendari, però quasi sempre plou. Segons els mapes del temps, aquest any no en serà una excepció i ens creuaran alguns fronts atlàntics que no deixaran quantitats importants, però sí que podran afectar molts indrets del país.

Divendres arribarà un sistema frontal poc actiu, que deixarà alguns ruixats poc importants a les comarques de ponent durant el matí i meitat nord de Catalunya, durant la tarda. Tot el dia estarà ennuvolat arreu, però les temperatures seran molt agradables, amb valors màxims d’entre 10 i 15 graus en punts de muntanya i superiors als 15 graus a la resta del país.

Dissabte les pluges es generalitzaran i sobretot cauran a la meitat nord del territori. El riu Llobregat podria fer de frontera imaginària entre les pluges més intenses i les menys significatives, que cauran a la meitat sud, on fins i tot hi haurà estones amb sol. Les temperatures es mantindran suaus, molt similars a les de divendres.

Diumenge serà el dia amb més clarianes i les temperatures pujaran lleugerament. Dilluns ens arriba un altre sistema frontal que deixarà ruixats a la majoria de comarques. Les precipitacions més intenses cauran a partir de mig matí a les comarques de la meitat nord, però en general plourà a tot arreu.