Fa nou mesos que els veïns del Rectoret, al barri de Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes, conviuen amb les conseqüències de lesllavissada que hi va haver al carrer Major del Rectoret a causa de la pluja abundant. El despreniment va deixar el barri dividit perquè va tallar la via principal del barri.

L’Ajuntament redactarà el projecte per reparar els danys durant aquest any, però les obres no començaran abans del 2022. Això ha indignat els veïns que demanen més celeritat.

Destrosses sense reparar

Des de la primavera de l’any passat que la Mercè Morató, veïna del Rectoret, viu amb l’ai al cor. Ella és, juntament amb l’Isidro Muñoz, una de les veïnes més afectades per l’esllavissada del 21 d’abril. El despreniment va fer caure la terrassa de casa seva, es va emportar els arbres dels entorns i en va destrossar el clavegueram, a més de tallar el carrer principal del barri.

Em sembla totalment vergonyós.”
Mercè Morato, veïna afectada

Ara s’han assabentat que la reparació encara tardarà com a mínim un any en arribar. “Que comencin ja amb els treballs, que hi ha dues famílies que les seves cases corren perill”, demana Morató preocupada.

Els efectes de l’esllavissada del passat 21 d’abril al Rectoret

L’artèria del barri tallada

L’esllavissada va provocar danys al carrer Major del Rectoret que van obligar a tallar el carrer a l’altura del carrer de Marco Polo. Això, expliquen els veïns, ha afectat molt la mobilitat de la zona. “La ruta del Bus de Barri està tallada. L’autobús para quatre o cinc parades més avall i ja no baixa per aquest tram. Hi ha una quantitat de persones d’aquí el barri que estan incomunicades amb l’autobús“, explica Jesús Escardó, de l’associació de veïns El Sanatori.

A més, els veïns es queixen que aquest tall de carrer els obliga a donar molta volta per accedir als serveis del barri o als pocs comerços que hi ha. “Aquesta esllavissada va passar la primavera 2020 i ens diuen que ens ho arreglaran el 2022, dos anys amb l’artèria del barri tallada no es poden aguantar. És una desídia per part de l’Ajuntament amb aquests barris”, lamenta Escardó.

Els veïns es queixen de la manca d’inversió

Els veïns asseguren que aquesta esllavissada és conseqüència del baix pressupost destinat als barris de muntanya. “És una manca d’inversió històrica, de fa més de 20 anys. No es fa res i llavors cada vegada s’està deteriorant més i cada vegada les desgràcies seran més grans”, es queixa Jesús Escardó.

La reparació de l’esllavissada està pressupostada en 725.000 euros i inclourà també noves canalitzacions d’aigues pluvials i residuals.