suport vaga escoles

La vaga d’educació del març del 2022 convocada a partir de la setmana vinent continua sumant suports. Aquest divendres, el Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE), que agrupa associacions de famílies, d’estudiants, de l’àmbit educatiu i sindicats, ha criticat en un comunicat l’actitud del conseller Josep Gonzàlez-Cambray. Afirmen que ha pres decisions “unilaterals” que afecten tota la comunitat “sense respectar els mecanismes de consulta o negociació” establerts. Consideren que els professionals han demostrat la seva responsabilitat i compromís en els anys difícils de la pandèmia i afirmen que no es poden acceptar “imposicions” que no milloren el sistema i que hi afegeixen tensió.

El MUCE agrupa les Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya (aFFaC), l’Associació d’Estudiants Progressites (AEP), la de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC), la de Mestres Rosa Sensat (AMRS), Catalunya Laica, la Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes d’Educació Secundària (FAPAES), la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica, el SEPC i sindicats com CCOO, UGT, USTEC, CGT, entre d’altres.

Des de la l’aFFaC, però, han matisat que com a famílies no tenen la capacitat per explicar reivindicacions laborals que són dels treballadors.

Les direccions dels centres s’hi adhereixen

Altres agrupacions que també s’han adherit a la vaga són les direccions d’Infantil, Primària, Secundària i els Centres d’Educació Especial de Barcelona. En una carta que han fet arribar a les famílies han comunicat la preocupació per la necessitat de recuperar i millorar les plantilles d’abans de les retallades. També denuncien la manca de planificació del Departament i insisteixen que cal més temps per debatre “canvis tan importants com un canvi de currículum”.

Tornem a les escoles, en contra de la vaga

El col·lectiu Tornem a les Escoles, en canvi, s’ha mostrat en contra de la vaga de cinc dies. Tot i que afirma que comparteix “el malestar de docents i sindicats sobre la manca de recursos de l’escola pública”, l’avançament del curs no justifica una aturada “després de dos anys d’anomalia a les aules”.

Cambray escriu una carta als docents

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha escrit una carta als docents en la qual s’ha mostrat convençut que comparteix amb el professorat la “mirada pedagògica”, l’horitzó i el somni d’una educació “transformada, millorada i amb una igualtat d’oportunitats real”. Ho ha fet aquest divendres, quan falten pocs dies perquè comenci la vaga escolar. En la missiva, aprofita també per donar-los les gràcies per la seva implicació i actitud, vocació de servei públic i per la feina diària.

Gonzàlez-Cambray també planteja propostes concretes per acostar parers amb els sindicats, als quals proposa flexibilitzar el canvi de currículums a secundària.