(ACN) El Jutjat de Vigilància Penitenciària número 5 de Catalunya ha decidit mantenir el tercer grau penitenciari als polítics presos a Lledoners, amb l’excepció de Joaquim Forn, sobre qui podria pronunciar-se aquest dijous. La decisió coincideix amb la postura de dimarts d’un altre jutjat de vigilància penitenciària sobre el tercer grau de Carme Forcadell i Dolors Bassa. El magistrat considera que mentre resol el fons del recurs de la fiscalia s’ha de mantenir vigent la semillibertat per a Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Josep Rull, Jordi Turull, Oriol Junqueras i Raül Romeva.

El magistrat recorda que el Suprem encara no s’ha pronunciat sobre com s’ha d’interpretar la literalitat de la llei, que només preveu la suspensió cautelar després d’un recurs d’apel·lació a una decisió judicial, no pas després del recurs d’alçada contra una decisió administrativa, com és aquest cas. Per això, tant la defensa com el magistrat consideren que cal aplicar la literalitat de la llei, que no preveu la suspensió cautelar fins a partir de la primera decisió judicial sobre el fons.

En el cas de Joaquim Forn tenia temps fins avui per presentar al·legacions contra el recurs de la fiscalia i, per tant, es preveu que el magistrat probablement el resoldrà el mateix dijous.