Els tallers de les presons fabricaran 32.000 uniformes per abastir el personal sanitari dels hospitals durant l’emergència del coronavirus. També s’estan fabricant 3.000 mascaretes cada dia. L’encàrrec l’ha fet l‘Institut Català de la Salut (ICS) i anirà destinat als professionals de la sanitat jubilats, els acabats de llicenciar i els estudiants d’últim any. Tots ells s’estan incorporant al sistema sanitari per combatre la covid-19.

Es fabricaran bates, camises, jaquetes i pantalons. La producció es farà als centres penitenciaris de Quatre Camins, a la Roca del Vallès (Vallès Oriental); Brians 1, a Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat), i Ponent, a Lleida (Segrià). Es preveu que la fabricació comenci durant els propers dies, tot i que les presons catalanes ja fabriquen uniformes i roba de l’ICS des del 2008.

Fabricació de mascaretes

El taller del Centre Penitenciari de Joves de Quatre Camins està fabricant des de la setmana passada mascaretes per proveir els hospitals catalans. Els 20 interns que hi treballen produeixen unes 3.000 unitats cada dia. Els interns que treballen a les presons ho fan sota la direcció del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), que és l’empresa pública del Departament de Justícia que es dedica a formar i ocupar les persones privades de llibertat.