A finals d’aquesta setmana els 88 interns de tercer grau que es troben al Centre Obert 1, ubicat a la Model, abandonaran l’espai i es traslladaran al Centre Obert 2, a la presó de la Trinitat Vella. Aquest moviment forma part del buidatge de la presó Model, que s’ha de tancar definitivament al juny. Per fer-ho possible, al centre de la Trinitat Vella ha ampliat el nombre d’habitacions i ha fet oficines noves per seguir el tractament dels interns.

El Centre Obert 1 de la Model es va enderrocar el març del 2015, fruit d’un acord entre l’exalcalde Xavier Trias i l’exconseller de Justícia Germà Gordó. Ara bé, des de llavors la Model ha continuat acollint interns de règim obert en un mòdul del centre, que ha funcionat de forma independent. Arran del tancament de la presó al juny, aquests presos de tercer grau, que només van al centre penitenciari a dormir, es traslladaran al Centre Obert 2, a la Trinitat Vella. Es tracta d’un moviment que forma part del buidatge de la Model i que començarà aquest divendres, quan els presos abandonaran el recinte de la Model. Entre diumenge i dilluns de la setmana que ve ja ocuparan el nou espai habilitat a la Trinitat Vella.

Per tal que això sigui possible, a la presó de Sant Andreu s’hi han adequat set habitacions, que suposen 44 places més. També s’han fet noves oficines on treballaran una trentena de professionals, la majoria vinguts de la Model, que es dedicaran al tractament penitenciari dels presos.

Està previst que el centre penitenciari de la Trinitat Vella funcioni fins al 2021, quan es preveu que el nou centre de règim obert ja estigui construït a la Zona Franca.