El magistrat d’instrucció número 1 de Barcelona ha decretat presó provisional sense fiança per al monitor del Liceu Francès acusat de quatre delictes d’agressió sexual a infants menors de cinc anys, dos nens i dues nenes. El monitor estava contractat per una empresa externa a l’escola i treballava vigilant les criatures durant l’esbarjo del migdia. El cas es va conèixer a finals de març i l’empresa de càtering on treballava el monitor ja el va suspendre cautelarment de feina.

La fiscalia havia demanat presó provisional

Tant la fiscalia com els dos advocats que exerceixen l’acusació particular havien demanat presó provisional per a l’acusat. A més, la fiscalia havia sol·licitat que, en cas de denegar-se aquesta mesura, es dictés una mesura d’allunyament de l’acusat de com a mínim 500 metres tant de les víctimes com de qualsevol centre educatiu o recreatiu on hi hagués menors d’edat.

Per altra banda, l’advocat de la defensa ha demanat que el metge forense determini si l’acusat té alguna alteració psíquica. Fins que no es faci aquesta valoració, l’acusat s’ha acollit al dret de no declarar.

Els convencia amb caramels

Segons relata la interlocutòria de presó emesa pel Jutjat d’Instrucció número 1 de Barcelona, es considera acreditat que en el cas dels dos nens les agressions es van produir a la part posterior d’una caseta que hi ha al pati de l’escola. El monitor els convencia que anessin amb ell amb caramels i bombons. En el cas de les dues nenes, la interlocutòria relata que l’acusat hauria aprofitat que les menors eren al lavabo per cometre l’agressió.

El text també recull que l’acusat té reconeguda una discapacitat psíquica del 33 %. Tot i això, el jutge destaca que es tracta d’una incapacitat lleu que es va reconèixer fa més de 10 anys i demana a la defensa que aporti documents complementaris sobre aquesta circumstància.

Entre dos i 10 anys de presó per cada cas

Si el judici acaba considerant culpable l’acusat les penes de presó podrien ser d’entre dos i sis anys per tres dels casos i d’entre cinc i 10 anys per l’altre cas. A més, si es considerés que el delicte ha estat continuat, les penes encara podrien ser majors.

El jutge dona veracitat als relats

La coincidència dels relats que han fet les quatre criatures per separat, sumat al fet que anaven a classes diferents, fa que el jutge desestimi que hi hagi hagut “contaminació paterna o per conèixer-se entre ells”. A més, considera que, si es donen per certs els fets denunciats, hi ha un risc greu de reiteració tenint en compte que hi ha diverses denúncies, que es tractaria d’un delinqüent pedòfil i la gravetat de les penes que se li aplicarien.