Manilles detenció Mossos d'Esquadra
Foto: Mossos d'Esquadra

El jutjat d’instrucció número 20 de Barcelona ha decretat presó provisional comunicada i sense fiança per a l’home de 42 anys acusat de matar la mare a casa, un habitatge del carrer del Carme, al barri del Raval. Segons ha informat el TSJC la causa està oberta per un delicte d’homicidi. Els Mossos d’Esquadra van detenir el sospitós el mateix dia dels fets, el diumenge 16 de juny. La policia catalana va rebre l’avís al telèfon 112 cap a les 18.30 h i quan van arribar al pis es van trobar el cos sense vida de la víctima, una dona de 68 anys.

La detenció de l’acusat es va produir hores més tard, a les 23.45 h. Ara, el jutge, mentre investiga el cas, que es considera un feminicidi, l’ha enviat a presó.

Quinzena víctima de l’any a Catalunya

Segons dades de la conselleria d’Igualtat i Feminismes, és la quinzena víctima de volència masclista l’any a Catalunya (10 dones i cinc infants).

L’Ajuntament ha activat el protocol de dol per treballar coordinadament amb institucions i entitats cada cas que es produeixi a la ciutat i que, en part, implica la denúncia pública a diferents suports comunicatius per conscienciar la ciutadania d’aquesta xacra.

També recorda que totes les dones i els seus fills i filles que pateixin violència tenen al seu abast un seguit de recursos específics d’atenció i assessorament a través del Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA), ubicat al carrer de Marie Curie, 16. Es poden adreçar al telèfon d’atenció a les violències masclistes, 900 900 120 gratuït i confidencial, no deixa rastre i opera les 24 hores cada dia de l’any en múltiples idiomes.