Mossos

Els Mossos d’Esquadra van detenir el 25 de setembre un home de 36 anys com a presumpte autor de dos robatoris violents en establiments comercials de la ciutat. El lladre va passar a disposició judicial el dia 28 de setembre i el jutge en va decretar l’ingrés a presó. A l’arrestat li constaven tres ordres de detenció i l’ingrés a un centre penitenciari, a més no havia reingressat al centre on complia condemna després d’escapolir-se dels educadors que l’acompanyaven en una sortida programada fora recinte.

El primer atracament va tenir lloc el 19 de setembre en una entitat bancària. El lladre va amenaçar amb un revòlver un dels treballadors i va aconseguir endur-se un botí de 1.000 euros. Dos dies després hi va haver un altre atracament en un establiment d’alimentació ubicat a prop de l’entitat bancària. En aquest el lladre va amenaçar amb una pistola els treballadors que ja estaven a punt de tancar. En aquell moment no hi havia cap client a l’interior del local. L’atracador va portar els tres treballadors al quartet on feien el recompte de diners i els va lligar amb brides a les mans i els peus.

La sorpresa va arribar minuts després, quan la parella d’una de les treballadores va intentar entrar al quartet estranyat per no haver trobat ningú a la botiga. En adonar-se’n, l’atracador va sortir abruptament i es va produir un forcejament, en què hi va haver un tret fortuït que va impactar contra un dels taulells del local. Finalment, l’atracador va aconseguir reduir-lo i el va conduir fins al quartet per immobilitzar-lo. En aquest cas es va emportar 2.707 euros.

A partir de l’observació de les càmeres de seguretat de la zona els agents van poder observar els moviments de l’atracador. I amb aquelles imatges van començar a treballar per establir possibles candidats amb antecedents que quadressin.  Ja avançada la investigació els agents de la Unitat Central d’Atracaments van ubicar l’investigat a la zona de Pubilla Cases a l’Hospitalet de Llobregat, on se’l va detenir el 25 de setembre. En el moment de la detenció portava una ronyonera a l’interior de la qual duia un revòlver amb quatre bales.

Detenen un home de 72 anys quan seleccionava un banc per atracar

D’altra banda, el 22 de setembre els Mossos van detenir l’autor d’un atracament amb violència i intimidació en una entitat bancària. L’home, de 72 anys, tenia antecedents policials i va intentar robar un banc el 12 de setembre.

L’home el van detenir, gràcies al fet que un agent que es trobava fora de servei el va reconèixer a l’interior d’una oficina bancària de l’avinguda de Meridiana. El policia va sol·licitar suport a la comissaria de Nous Barris per tal d’identificar-lo i detenir-lo.