Els Mossos d’Esquadra han detingut un home al districte d’Horta-Guinardó, acusat de cometre vuit robatoris amb violència a Barcelona i també en altres municipis del Vallès Oriental i del Penedès. Quatre dels furts es van produir a la ciutat; tres, a Calafell, i un altre a Mollet del Vallès. El detingut, de 52 anys tenia antecedents i el jutge n’ha decretat l’ingrés a la presó.

Un ganivet de grans dimensions

Segons ha detallat la policia catalana en un comunicat, la investigació va començar el 9 d’abril arran de dos robatoris amb violència que hi va haver a Calafell i a Segur de Calafell només amb 48 hores de diferència. En tots dos casos, el lladre va fer servir el mateix “modus operandi“: va amenaçar les treballadores dels establiments amb un ganivet de grans dimensions perquè obrissin la caixa enregistradora. En un dels casos, però, no va aconseguir el botí, perquè la víctima no en tenia la clau. Els Mossos van sospitar que podia tractar-se de la mateixa persona. Setmanes després, el 6 de maig, es va produir un altre furt, també a Calafell.

Els robatoris van generar inquietud entre els comerciants de la zona, ja que el lladre mostrava una actitud violenta. Durant un dels furts va tallar el cablejat telefònic i es va endur el telèfon mòbil de la treballadora per evitar que pogués alertar a la policia.

Quatre robatoris a Barcelona

Mentre la investigació es duia a terme, el detingut es va desplaçar cap a l’àrea metropolitana. Aquí, entre els dies 16 i 19 de maig va robar en cinc establiments més: un, situat a Mollet del Vallès i quatre més a Barcelona, a la zona d’Horta-Guinardó. En tots els casos seguia el mateix mètode. Per localitzar-lo els Mossos d’Esquadra van establir un dispositiu de recerca. El 19 de maig, després que l’home entrés a robar en una botiga del passeig de Fabra i Puig el van detenir. Els agents li van intervenir un gavinet.

El detingut tenia antecedents per fets similars i de fet ja havia complert condemnes. Després de passat a disposició judicial, el jutge en va decretar l’ingrés a la presó.