Sis operacions dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana han permès detenir i enviar a presó 11 lladres multireincidents violents que actuaven sobretot a Ciutat Vella. Els fets es van produir el cap de setmana, entre el 5 i el 7 d’agost, i també s’ha resolt un fet del 14 de juny succeït a l’Arc de Triomf.

Els detinguts tenen entre 19 i 28 anys i són, segons els Mossos d’Esquadra, cadeners que perpetren robatoris amb intimidació, amb ganivets i tisores, estrebades o els anomenats “Ronaldinhos”, que és la tècnica de fer peripècies amb una pilota de futbol per distreure la víctima mentre un altre lladre el roba.

Tres dels fets van acabar amb lesions

En tres de les sis actuacions en què han actuat els cossos policials la violència dels lladres va ser acusada, fins al punt que les víctimes van patir lesions lleus com ara un tall a l’abdomen fet amb unes tisores.

Dels 11 detinguts, nou van ser enxampats per aquests fets del cap de setmana i dos més van ser reconeguts i arrestats perquè tenien ordre de crida i cerca per fets anteriors.