S’ha posat en marxa un projecte centrat en la prevenció per a pacients crònics amb l’objectiu que tinguin cura de la seva salut practicant exercici físic de manera regular. Segons els responsables de la iniciativa, aconseguiran prevenir complicacions de la seva malaltia.

El CAP Sant Rafael i el CEM Olímpics han arribat a un acord per facilitar l’accés dels pacients al centre esportiu municipal, oferint-los tarifes reduïdes i fent-ne seguiment.

Esport per prescripció mèdica

El districte d’Horta-Guinardó, l’Hospital Sant Rafael de Germanes Hospitalàries i l’Institut Català de la Salut han unit esforços en un projecte per combatre les malalties cròniques a través de l’exercici físic. La iniciativa té com a objectiu empoderar els pacients crònics perquè tinguin cura de la seva salut practicant esport.

Tarifa reduïda al CEM Olímpics

Els pacients del CAP Sant Rafael a qui el metge ha prescrit exercici físic són els primers que tenen avantatges a l’hora de fer ús del centre esportiu municipal de la zona, el CEM Olímpics. No en paguen la matrícula i tenen tarifes reduïdes. L’objectiu és responsabilitzar les persones de la seva salut, sobretot aquelles amb malalties cròniques. El districte d’Horta-Guinardó és qui finança el projecte.

Una prova pilot que es podria estendre

L’Ajuntament treballa amb agents sanitaris del territori per dur-lo a terme. L’impulsen des de l’Hospital de Sant Rafael i formen professionals d’altres centres en aquest sentit. Es pretén que aquesta prova pilot s’estengui a altres especialitats, com ara reumatòlegs o endocrins, així com també en altres centres mèdics de Barcelona i, fins i tot, de Catalunya.