S’ha presentat a  Barcelona el primer centre comunitari europeu especialitzat en la pastilla preventiva del VIH. Ja hi ha centres que es dediquen a l’estudi i seguiment d’aquest element preventiu en d’altres països europeus com el Regne Unit, però aquest és el primer comunitari i que no depen d’un centre hospitalari. I la inauguració s’ha fet quan encara no es pot aconseguir aquest tractament al nostre país, tot i ser legal. El Barcelona PrEPPoint acollirà estudis sobre l’eficàcia d’aquest tractament  i farà seguiment de pacients que ja l’estan fent servir pel seu compte. Persones que compren el medicament a altres països o bé en línia.

Barcelona PrEPPoint té consultes mèdiques i un laboratori propis. L’equip que atendrà els usuaris incorporarà tres metges i d’altres professionals sanitaris, gràcies a un acord de col·laboració amb la Fundació Lluita contra la Sida i l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa.

Aquest noue spai forma part del BCN Checkpoint, un centre comunitari de detecció del VIH i altres ITS per a homes gais, altres homes que tenen sexe amb homes i dones transsexuals, i ha estat pioner a l’estat en la introducció de la prova ràpida del VIH.