BÀRBARA, plataforma Gràcia cap a on vas? "Qualsevol persona que tingui problemàtica amb l'habitatge pugui venir aquí i trobar-se gent amb el mateix problema i crear una xarxa de suport o trobar solucions entre totes."

El grup de veïns que ha okupat el local diu que l’augment de places hoteleres, que al barri ja en són 8.100, farà que canviï l’activitat econòmica a Gràcia per enfocar-la al turisme. En els baixos de l’immoble, que abans era una botiga, hi obriran un espai de trobada per a les persones amb problemes per pagar el lloguer, la hipoteca o les factures de subministrament.

El local va ser okupat ahir al vespre després de la manifestació que va recórrer els cinc punts de la Vila de Gràcia, on l’Ajuntament ha atorgat recentment llicències per obrir-hi nous hotels. La plataforma Gràcia Cap a on Vas? es mostra indignada pel fet que s’atorguin noves llicències d’activitat de qualsevol mena mentre s’està elaborant del futur pla d’usos del districte.

Els veïns que han okupat aquest espai també denuncien que les places de la Vila de Gràcia s’estan modificant per evitar l’ús de l’espai públic i posen com a exemple que a la plaça del Sol s’hi han eliminat els bancs, i ara per asseure’s cal consumir a les nombroses terrasses dels bars. De fet, reivindiquen que els nens puguin jugar a pilota a les places de Gràcia -actualment prohibit- amb una “pilotada contra el civisme” que han organitzat avui mateix amb motiu de la inauguració de l'”Oficina d’Habitatge”. Després hi haurà vermut i dinar popular.