La preinscripció 2020-2021 per l’educació infantil, primària i ESO de cara al proper curs escolar a Catalunya serà entre el 13 i el 22 de maig de forma telemàtica. Així ho ha informat el Departament d’Educació a través d’un comunicat. La data ja és definitiva, després que des de la conselleria apuntessin inicialment l’11 de maig com a possible data d’inici del calendari de la preinscripció. Des de la FaPaC es van mostrar crítics amb el plantejament inicial i van demanar dates concretes.

Sobre els estudis postobligatoris, Educació ha establert les següents dates:

  • Batxillerat: entre el 27 de maig i el 3 de juny.
  • Cicles de grau mitjà de formació professional i d’arts plàstiques i disseny: entre el 2 i el 8 de juny.
  • Cicles de grau superior de formació professional i d’arts plàstiques i disseny: entre el 10 i el 17 de juny.

Com fer la preinscripció telemàtica?

El Departament d’Educació ha optat per promoure la preinscripció telemàtica davant la pandèmia del coronavirus. Això vol dir que tot el tràmit es podrà fer en línia, a través del portal preinscripcio.gencat.cat. Des de la conselleria expliquen que no caldrà presentar la sol·licitud i la documentació en paper al centre, sinó que es podran enviar els documents requerits, escanejats o fotografiats, mitjançant un correu electrònic al centre demanat en primera opció.

Preinscripció presencial durant quatre dies i amb cita prèvia

Davant la possibilitat que hi hagi famílies que no disposin dels mitjans per fer el procediment telemàtic i per garantir l’equitat en l’accés a l’educació, el departament proposa que es pugui fer una preinscripció presencial entre els dies 19 i 22 de maig. Aquesta, però, s’haurà de fer amb cita prèvia. Les famílies hauran de demanar aquesta cita prèvia al centre que hagin escollit en primera opció per a l’alumne, ja sigui trucant per telèfon o a través d’internet.

Concretament, des d’Educació apunten que la cita prèvia serà accessible des dels portals web de cada centre, així com a la pàgina del propi departament, durant les 24 hores del dia. En aquests portals, les famílies podran consultar l’horari d’atenció al públic, el correu electrònic i el telèfon on adreçar-se i l’eina de cita prèvia.