Peces de fruita que sonen com instruments musicals. És només un dels exemples per apropar als més menuts els coneixements tecnològics. PAU ARTIGAS, Departament Informàtic del Taller Estampa "Amb una mà agafen un cable i amb l'altra agafen les fruites. Les fruites estan connectades a un ordinador i l'ordinador detecta quan la corrent està passant. És a dir, quan tocant el cable i la fruita a la vegada." Els alumnes també han pogut experimentar amb un piano humà que reproduïa tota l'escala musical. L'objectiu, aprendre a fer un ús responsable de la tecnologia. "No mirar les pantalles tota l'estona perquè si no és així, al final s'acaben espatllant o elles o tu." FRAN SABATER, mestre de l'Escola Projecte "Que coneixin que poden fer servir la tecnologia per jugar, però també per relacionar-se amb altres nens de la ciutat." A banda de jugar, els escolars han elaborat un manifest amb propostes perquè Barcelona es converteixi en una ciutat digital. "Les persones que no tenen feina ajudin les persones que no saben navegar en un lloc cedit per l'Ajuntament." El consistori n'ha pres nota. FRANCINA VILA, regidora de Dona i Drets Civils "És important garantir que la ciutat tingui una àmplia cobertura de xarxa sense fils. Això no vol dir que n'hi hagi d'haver a totes les cases, però sí en alguns punts públics." D'ara endavant els alumnes hauran d'elaborar un pregó que llegiran públicament el 12 de febrer, com a tret de sortida de la Festa Major d'hivern.

Aquest matí prop de 400 alumnes han participat en un taller de tecnologia. Els escolars han fet propostes a l’Ajuntament perquè Barcelona es converteixi en una ciutat digital. Entre els suggeriments, els alumnes han demanat que es creï una borsa de treball amb gent que està a l’atur perquè ensenyin a navegar per Internet a persones de la tercera edat.

La regidora de Dona i Drets Civils, Francina Vila, ha explicat que “és important garantir que Barcelona tingui una àmplia cobertura de xarxa sense fils. És per això que s’intentarà potenciar la cobertura en alguns punts públics i evitar així la fractura digital.”