L’Ajuntament ha ordenat el cessament immediat cautelar i el precintament de la botiga Ladridos, després que en una primera inspecció -la setmana passada- es detectessin incompliments greus i apareguessin 18 cadells de gos morts en un congelador. Per això, l’expedient per al cessament s’ha tramitat de manera urgent.

Justament, un grup d’animalistes es va concentrar dissabte a les portes de l’establiment, a Verdum, per exigir-ne el tancament.

Més denúncies de clients amb animals malalts

La investigació es va iniciar arran de les denúncies rebudes per part de particulars que havien comprat cadells malalts. Però arran de la notícia, s’han produït més denúncies de persones que asseguren també haver comprat animals malalts en aquesta botiga.

La Guàrdia Urbana i el Departament de Gestió i Protecció Animal van fer-hi una inspecció. A banda dels 18 cadàvers dels cadells que no figuraven com a morts al llibre de registre del local, també s’hi van detectar animals malalts a la venda.

La Guàrdia Urbana també va obrir diligències perquè la veterinària contractada no té el títol professional convalidat a l’estat espanyol i no està col·legiada. Per tant, no podia exercir com a tal ni implantar els microxips als animals, com sí que feia.

Expedient per al cessament d’un altre local

Segons informa l’Ajuntament, el districte de l’Eixample està finalitzant l’expedient de cessament d’un altre establiment pels mateixos motius. Es tracta de Bitxets, on es va fer una inspecció el desembre passat i es van intervenir 34 cadells. De fet, una vintena de persones denuncien que “han estat estafats” per la propietat d’aquesta botiga. Asseguren que els han venut cadells malalts i que no s’han fet càrrec de les despeses veterinàries.

Des del 2013 fins ara, el consistori ha tancat nou botigues per incompliments de l’Ordenança de Protecció, Tinença i la Venda d’animals i s’han intervingut més de 900 cadells.