L’home ferit per la pilota de goma no perdrà l’ull

L’home, de 38 anys, segueix ingressat a l’Hospital de Sant Pau i va ser operat aquest diumenge per reconstruir-li l’ull. La família ha agraït el suport rebut, però demana ara intimitat per a la recuperació del jove. El primer pas dels serveis jurídics que porten el cas és recopilar informació sobre els fets, per això fan una crida a tothom que tingui imatges sobre els fets ocorreguts les enviï a victimes1oct@bcn.cat.

Suport jurídic i acompanyament a les víctimes gratuït

Fins aquest divendres, a l’Oficina per la No-discriminació de l’Ajuntament, al carrer del Rec, 15, s’ofereix atenció psicosocial i legal a les persones que van ser agredides per la policia l’1-O. Es tracta d’un servei específic pels “greus fets de l’1-O”, que obre de 10 a 14 h i de 15 a 20 h. Des que es va activar, aquest dimarts, han rebut el contacte d’una desena de persones afectades. Irídia també s’ha posat en contacte amb víctimes de les quals tenien coneixement per oferir-los el servei.

Crítiques a la fiscalia

La directora de Litigis del centre, Anaïs Franquesa, ha lamentat “la doble vara de mesurar altament preocupant” de la fiscalia” que va assegurar que l’actuació policial no va afectar la convivència i només va afectar un 0,037 % de les persones que van anar a votar. Franquesa recorda que l’obligació de la fiscalia és investigar uns delictes que l’advocada considera “molt greus i que va veure tothom”.