Quatre entitats del districte de Sants-Montjuïc han posat en marxa aquest Nadal el projecte Postal amiga. La iniciativa ha fet arribar unes 600 felicitacions nadalenques personalitzades a persones grans del districte, en especial les que viuen soles o estan en residències.

Les entitats organitzadores: La Marina Viva, Sants3Radio i les federacions d’Hostafrancs i la Bordeta han habilitat durant dies diversos espais perquè tothom qui ho volgués pogués fer el seu escrit, que també es podia fer arribar per correu electrònic.

Col·laboració amb el projecte Radars

Un cop escrites les postals, s’han repartit a través dels voluntaris del projecte Radars, que les han entregat juntament amb el detall de Nadal que reparteixen entre els seus usuaris dels diferents barris, o directament a les residències de persones grans. A La Marina també s’han fet arribar a través d’un espectacle protagonitzat per un carter.

Voluntàries fan arribar un lot de Nadal i la postal amiga a la gent gran

Il·lusió en un any especialment complicat

Segons el Josep Espín, president de la Federació d’Associacions, Entitats i Comissions d’Hostafrancs (Faech), la idea era aportar il·lusió a les persones grans, que han patit els efectes de la pandèmia més intensament. A més, molts dels avis hauran de passar, també, les festes de Nadal sense sortir de la residència, explica Espín.

La iniciativa ha tingut el suport de les comissions de festes de la Bordeta, l’Ajuntament, el projecte Radars del districte, el secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta i la Unió d’Entitats de la Marina.