L’emblemàtica festa solidària contra el càncer infantil, Posa’t la Gorra, ha tornat després de la pandèmia. La plaça de Mossèn Ferran Palau, a Montbau, s’ha omplert de famílies i solidaritat amb actuacions de hip-hop, circ i el grup de música Xiula. Infants de l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya han llegit un manifest per la lluita contra el càncer infantil i en commemoració dels 10 anys de La Casa dels Xuklis, una residència per a nens o adolescents que estant patint un càncer i les seves famílies.

Una gorra de disseny

Un dels efectes secundaris dels tractaments del càncer és la pèrdua dels cabells. Per això es vol donar el missatge de solidaritat i empatia de “posar-se la gorra” per donar suport als infants i adolescents. La gorra d’enguany ha estat dissenyada per Mari Ito, una artista japonesa instal·lada a Barcelona. Es tracta d’un disseny floral i colorista que vol donar un missatge de positivitat i somni. L’artista Mari Ito també va portar les seves flors a La Casa dels Xuklis amb un mural al jardí.

10 anys de La Casa dels Xuklis

La festa ha commemorat la dècada de La Casa dels Xuklis, una residència per a 25 infants i adolescents amb tractament oncològic i les seves famílies. En 10 anys hi han passat 900 famílies d’arreu d’Espanya. Una de les usuàries actuals és Montse Pérez, que és d’Astúries i fa vuit mesos que hi viu amb el seu fill, a qui van fer un trasplantament: “És com una segona família, que en estar tan lluny de casa es necessita molt. A més ens podem permetre estar a Barcelona pel tractament”. L’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya fa possible aquesta llar de franc gràcies a les donacions per a famílies que han de tractar els seus fills a hospitals de la ciutat, com el Vall d’Hebron, que és molt a prop de la residència.