El vaixell Astral, de l’ONG Open Arms, està des del 19 de desembre atracat al Moll de la Fusta perquè els ciutadans puguin pujar a bord i visitar-lo. Els membres de l’organització s’encarreguen d’oferir rutes per la coberta i per l’interior de l’embarcació als ciutadans interessats i els expliquen la tasca que fa el vaixell.

Entre altres coses, els narren situacions que hi han viscut, els parlen sobre dret marítim i també els expliquen les limitacions que té l’ONG, que s’encarrega de rescatar migrants al mar i portar-los a terra ferma, moment en què el futur de les persones salvades depèn dels governs corresponents a cada país. L’assessora en pedagogia d’Open Arms, Ángeles Schjaerr, explica que pretenen fomentar el pensament crític entre els ciutadans que aquests dies visiten l’Astral. De fet, també reben la visita de grups d’alumnes de diferents centres educatius.

L’embarcació ha obert portes en moltes ocasions anteriors i aquesta vegada es pot visitar fins dimarts, 24 de desembre. Concretament, les visites guiades són entre 10 h  i 13 h i 15.30 h  a 19.30, excepte el cap de setmana, quan l’horari es redueix fins a les 17.30 h. A més, el 24 de desembre només es podrà visitar al matí.

Open Arms, en espera que el temps millori per salpar de Siracusa

Els membres d’Open Arms han explicat que l’ONG està fent una nova missió al mar Mediterrani però que la tripulació s’ha vist obligada a refugiar-se al port de Siracusa pel temporal, on esperen poder tornar a salpar.

Una de les últimes actuacions de l’organització va ser al novembre, quan van rescatar 62 persones i a l’octubre quan van localitzar una embarcació a la deriva amb 40 migrants a bord.