El carrusel de la Unitat Muntada té més d'un segle d'història i ha estat un dels grans reclams de la jornada de portes obertes. Més de 400 persones han visitat les instal·lacions del carrer de Wellington per conèixer el dia a dia d'aquest cos. ÁNGELA CAÑADAS "Hem vist l'espectacle dels cavalls i la veritat és que és molt interessant, això de les portes obertes jo no m'havia assabentat mai, però si ho fan cada any vindrem." JUDIT VIDAL "Que no solament és dirigir el trànsit, que hi ha altres coses molt maques i que amb la música i els cavalls és molt bonic". SERGI CANADELL "Aprofitant que no fa gaire fred venir a veure els cavallets i els animals, i a la urbana perquè quan sigui gran sàpiga per on ha de córrer." A les quadres de la unitat muntada hi viuen 38 cavalls, que avui han estat més acompanyats del que és habitual. Els nens han pogut pujar al llom d'alguns d'ells i els agents els han explicat quines funcions compleix aquest cos centenari. SALVADOR PALLARÉS, intendent de la Guàrdia Urbana "La presència d'un agent a cavall evita que es produeixin molts tipus de delictes perquè un genet a cavall es veu a una distància molt major que una persona a peu." A banda de la funció policial la Unitat Muntada participa a exhibicions d'hípica internacionals i a les gales municipals. Dissabte vinent serà a la Cavalcada dels Tres Tombs a Sant Antoni.

Més de 400 persones aprofiten la jornada de portes obertes de la Unitat Muntada de la Guàrdia Urbana per visitar les instal·lacions i conèixer de primera mà les tasques d’un cos que aquest 2016 fa 160 anys. Entre les seves funcions destaquen la prevenció policial, la participació en gales municipals i les exhibicions internacionals d’hípica.

Aforament complet avui a les instal·lacions de la Unitat Muntada de la Guàrdia Urbana. Han obert portes a les 10 amb una ruta guiada a les quadres per explicar els visitants com tenen cura dels 38 cavalls que hi viuen. Després ha estat el torn de les exhibicions de doma i música a cavall, gràcies a una col·laboració amb el Conservatori Municipal.

L’objectiu de les jornades de portes obertes que cada any s’organitzen és donar a conèixer les instal·lacions i les funcions de la Unitat Muntada de la Guàrdia Urbana de Barcelona. Aquesta jornada es fa una setmana abans de la tradicional Cavalcada dels Tres Tombs del barri de Sant Antoni i una setmana després dels Tres Tombs de Sant Andreu. El proper dissabte formaran part del seguici de carruatges, colles i muntadors de la Cavalcada de Sant Antoni.