Tot i ser un barri amb una aparença industrial, sota les parets d'aquest edifici hi ha una imatge ben moderna. És la impremta The Folio Club, que té l'objectiu de ser un punt de connexió entre els artistes del barri del Poblenou. MIGUEL ÁNGEL, director de The Folio Club "Es un barrio en el que hay mucho talento i pretendemos darlo a conocer." El Miguel Ángel és un dels participants de l'Open Day, una jornada que reflecteix la vessant més artística del Poblenou. Un dels espais més destacats ha estat la Fundació Palo Alto, que ha acollit un mercat de disseny amb productes de tota mena. Com, per exemple, aquesta planta elaborada mitjançant una tècnica japonesa. BELÉN, dissenyadora "Es realitza artesanalment, amb aigua, i així no necessites cap suport." De fet, el mercat prové de Madrid i, segons els organitzadors, voldrien quedar-se a Barcelona una bona temporada. SARA LÓPEZ "Aquesta ja és la tercera edició de l'Open Day i hi participen al voltant de 50 espais. Entre ells, també hi ha lloc per a les propostes de degustació." Per dinamitzar la jornada, els bars i restaurants hi han participat oferint els productes a un preu més rebaixat. Les activitats i exposicions s'allargaran fins a les nou de la nit.

Conèixer com funciona una impremta i a la vegada visitar una exposició de fotografia és una de les opcions de l’Open Day d’enguany. També és possible descobrir qui hi ha al darrere d’alguns dissenys de roba, mobles o plantes i parlar amb els dissenyadors sobre la feina que duen a terme. Pel que fa a la gastronomia, s’ofereixen menús especials i, fins i tot, consells enològics per triar un bon vi en funció dels plats.

Més de 50 espais s’han sumat a aquesta iniciativa, que inclou diferents activitats, entre elles, un Walking Tour amb la historiadora Anna Pou per conèixer-ne el present i el passat. L’estructura industrial del barri del Poblenou ha permès potenciar la creació, a través de la fundació sense ànim de lucre Poblenou Urban District, creada el 2012.