El centre de serveis socials i casal d’entitats Porta Trinitat ja té data de construcció. Els treballs començaran el proper gener de 2019 i s’allargaran 14 mesos. Segons l’Ajuntament, ja estava previst en el calendari que l’obra comencés en aquest moment. L’espai formarà part d’un ampli grup d’equipaments on hi haurà habitatges dotacionals i residències per a gent gran i per a joves al barri de la Trinitat Vella. Però per això encara no hi ha data de construcció. El projecte global se’l coneix amb el nom de Complex Porta Trinitat.

Inversió de 6,5 milions d’euros

L’Ajuntament destinarà 6.458.176 € per construir el nou centre de serveis socials, casal d’entitats i punt d’informació i atenció a la dona. S’ubicarà entre la carretera de Ribes, la Meridiana i la ronda de Dalt. Ara mateix aquest espai està ocupat per un aparcament provisional i una zona enjardinada. Segons el consistori, la intenció és “crear continuïtat urbana” entre els barris de Sant Andreu de Palomar i la Trinitat Vella. Aquest equipament és una vella demanda dels veïns del barri, que fa temps van deixar de tenir un servei d’assistència social al centre cívic. Ara, aquests, han de traslladar-se al Centre de Serveis Socials del Bon Pastor.

Invertir en els barris més desafavorits

La regidora de Sant Andreu, Laia Ortiz, ha assegurat aquest dimarts que l’objectiu de posar en marxa aquest equipament és invertir en els barris més desafavorits per reduir les desigualtats, com per exemple, l’àrea del Besòs. De fet, la Trinitat Vella és un dels barris amb una renda familiar més baixa de Barcelona.

porta Trinitat edifici maqueta

Quatre plantes i 2.330 m2

El centre de serveis socials, casal d’entitats Porta Trinitat i el punt d’informació a la dona conviuran en un edifici de quatre plantes i amb una superfície de 2.330 m2. La primera planta estarà destinada als serveis socials; a la segona s’hi ubicarà el casal per a les entitats del barri, i a la tercera planta hi haurà espais polivalents on es podran fer tallers, sales de reunions i sales d’assaig per a grups musicals i vestidors. L’edifici també té una planta soterrània.

Porta Trinitat projecte sala interior

Un edifici sostenible

Una de les singularitats de l’edifici és que serà cúbic i altament sostenible. Els arquitectes que s’han encarregat del projecte -Haz Arquitectura- diuen que serà un edifici zero, és a dir, no contaminant i construït amb materials sostenibles.