Quan comença a marxar al sol, els equips d'hoquei i de futbol que s'entrenen al camp Pau Negre queden a les fosques. Aquesta setmana només hi ha llum a la meitat dels dos camps de gespa artificial que hi ha a les instal·lacions, després que hi entressin a robar diumenge a la nit. Dilluns al matí els responsables del camp Pau Negre es van trobar amb això, faltaven els deu transformadors elèctrics que permeten il·luminar gran part del camp. A més, es van endur mig quilòmetre del cablejat de coure que arriba fins a les torres de llum. DANI TRAVÉ, primer entrenador d'hoquei herba del FC Barcelona "Només podem utilitzar mig camp i som dos equips sèniors en el cas del femení, i és molt complicat fer jugar 40 noies a hoquei amb mig camp." Molt a prop d'aquestes pistes, els alumnes del club de tenis Pompeia amb prou feines veuen les pilotes. Aquest cap de setmana també hi van robar coure i cablejat elèctric, a més de les eines de les obres que estaven fent al club. VÍCTOR FERRER, director esportiu del Reial Societat de Tenis Pompeia "Tota l'escola de tenis se'n veu afectada, tots els socis que acaben de treballar a les sis o a les set no poden venir a jugar, la gent que lloga pistes no pot venir, clar és un resultat nefast per al club." De les cinc pistes que hi ha, només una ha quedat indemne. També han estat víctimes del robatori de coure l'estadi d'atletisme Joan Serrahima i el camp de rugbi la Foixarda. Aquest últim, però, ja ha reposat tot el cablejat. Els usuaris de la resta d'instal·lacions esperen ara que es posi remei a aquesta situació ben aviat.

La Reial Societat de Tennis Municipal de Montjuïc, el Complex Esportiu Municipal Pau Negre – Parc Migdia, la zona de llançaments de l’Estadi Municipal d’Atletisme Joan Serrahima i el Camp Municipal de Rugbi La Foixarda són les instal·lacions que han rebut la visita de lladres de coure. Cap d’ells, però, no ha tancat per aquest motiu, tot i que sí que han vist alterat el seu funcionament habitual quan se’n va el sol.

Al Pau Negre, el robatori va deixar sense llum la meitat de les torres d’il·luminació dels dos camps. Tot i que és un camp municipal, està gestionat per una empresa privada, que és qui s’ha d’encarregar de restablir el servei.

Una altra afectada és la Reial Societat de Tennis Pompeia. Precisament allà s’hi estaven fent obres per substituir el cablejat de les torres que s’han endut. En total, els afectats en aquestes instal·lacions són 200 usuaris del club. Aquí també el gestor espera rebre el pressupost per restituir el material robat. El Camp de Rugbi La Foixarda és l’únic que ja ha restituït el cablejat. Ho va fer dimarts mateix i, des de llavors, la il·luminació i els aparells elèctrics de la instal·lació han recuperat la normalitat.

Després que tots els equipaments afectats presentessin les denúncies pertinents, els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per esclarir els fets. Dimarts van detenir un home que podria estar relacionat amb aquests robatoris a Montjuïc.