Patada voladora

(ACN)Els dos policies nacionals identificats per una prova pericial dels Mossos d’Esquadra com a agressors de dues votants de l’1-O a l’Institut Pau Claris s’han negat a respondre cap pregunta davant del jutjat que els investiga. Un d’ells és l’agent que va donar una puntada de peu voladora a un votant a les escales del centre, i l’altre va tirar escales avall una altra votant.

Un informe dels Mossos identifica els antiavalots

Prèviament, un dels mossos que va fer l’informe ha ratificat el document. En l’informe policial, demanat per l’acusació popular Irídia i acordat pel magistrat instructor, s’analitzen a fons diverses imatges per tal de diferenciar la ubicació i la vestimenta dels antiavalots que van actuar a les escales d’aquell punt de votació. La fiscalia ha defensat l’actuació policial, mentre que l’advocat de l’Estat ha estat molt crític amb la prova pericial, preguntant al mosso si tenia coneixements mèdics, i aconsellant als seus clients que no responguessin cap pregunta. De fet, ha estat el primer cop que policies nacionals investigats en aquesta causa no han respost cap pregunta, ja que fins ara solien respondre les preguntes del jutge, del fiscal i de la seva defensa.

Es dona la circumstància que l’agent de la coça voladora ja havia estat investigat per uns altres fets d’aquell dia i quan va declarar va negar els fets concrets de la puntada.

De moment, al Jutjat d’Instrucció número 7 de Barcelona hi ha un total de 63 investigats, 58 dels quals policies nacionals. L’actuació policial investigada va provocar 315 lesionats, dels quals 127 estan personats a la causa, formada per una peça principal, centrada en la direcció i coordinació de l’acció policial, i 27 peces separades, una per cada escola afectada de la ciutat.