Mesquita Ripoll

(ACN) El secretari de la mesquita de Ripoll on predicava l’imam implicat en els atemptats de Barcelona i Cambrils ha afirmat que la policia espanyola va visitar l’oratori en diverses ocasions i va preguntar directament per Abdelbaki es Satty. Segons ha explicat Hamid Barbach en la comissió d’investigació i en resposta a la diputada de la CUP Natàlia Sánchez, la policia estatal va visitar els responsables de l’associació islàmica Annour almenys tres vegades. “Una de les vegades jo hi era i van preguntar per l’Es Satty, per saber si encara era allà”, ha dit.

Segons ha explicat, els agents volien saber si encara predicava a la mesquita i també van formular altres preguntes relacionades amb normatives i documentació. “Això dura 10 minuts i marxen”, ha afegit. Barbach ha subratllat que l’associació Annour és pacífica i vol la integració en la societat. A més, també ha explicat que personalment va intentar implicar un dels terroristes abatuts, Mohamed Hichamy, en l’associació però ell no ho va voler.

El secretari també ha subratllat que l’entitat va néixer el 2016 “amb l’esperança de buscar la convivència i demostrar que els musulmans són pacífics i rebutgem tot tipus de violència”. Una feina que, assegura, aborden amb més intensitat després dels atemptats de Barcelona i Cambrils. Al final de la compareixença, ha subratllat la necessitat de treballar tots plegats per “expulsar el verí que contamina la nostra ciutat i la nostra cultura rica”.