La Policia Nacional en una operació contra el tràfic de medicaments per a la disfunció erèctil

La Policia Nacional ha detingut a Barcelona dos membres d’un grup criminal que es dedicava a traficar medicaments emmascarats en productes nutricionals. Es tractava de productes per a la disfunció erèctil dels quals les autoritats sanitàries n’havien prohibit la venda, però que els implicats seguien creant amb un altre nom i logotip. Un dels clients va denunciar haver patit un vessament cerebral a causa de la ingesta del medicament.

A banda dels dos detinguts a la capital catalana, s’han detingut sis persones més a Màlaga i a tots se’ls investiga per presumptes delictes contra la salut pública, per estafa, falsedat documental, tràfic, pertinença a una organització criminal, blanqueig de capitals i per delicte contra la hisenda pública.

Medicaments camuflats en caixes de complements nutricionals 100 % naturals

Les pastilles les aconseguien a través de proveïdors asiàtics i un cop les rebien les introduïen en caixes de productes que constaven com a complements nutricionals 100 % naturals. Els agents han bloquejat quatre pàgines web, on comercialitzaven els medicaments i també 21 comptes bancaris associats als detinguts, que contenien 3,5 milions d’euros.