Pla mitjà de l'activista Pol Serena amb el puny alçat abans d'entrar al judici a l'Audiència de Barcelona, el 19 de juliol del 2021. (Horitzontal)

(ACN) L’activista Pol Serena ha estat condemnat a un any de presó per agressió a tres agents de la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra durant una vaga independentista a Barcelona el 21 de febrer del 2019, segons ha anunciat el grup de suport del jove.

L’ara condemnat va ser jutjat el 19 de juliol a l’Audiència de Barcelona, en una vista en què la fiscalia li demanava 8 anys de presó. Durant el judici Serena va admetre haver llançat dos cops una ampolla de plàstic buida cap a la línia policial. Va dir, però, que ho havia fet perquè volia que la policia s’allunyés per poder marxar de l’estació de Rodalies de la plaça de Catalunya, i que en cap cas volia fer mal als agents, ja que l’ampolla no es podia dirigir amb força contra ningú.

Acusacions de “muntatge policial”

En un comunicat, el grup de suport de Serena ha indicat que el judici havia estat instigat per un “més que evident muntatge policial” fet “sense proves, sense vergonya i sense sentit comú”. Tot i la sentència, el comunicat adverteix que “els qui volen silenciar l’independentisme a cops de porra i de maça” no comptaven que “davant d’aquesta barbaritat” es trobarien “un mur de dignitat, solidaritat i resistència”.

Pel que fa a la condemna, a un any de presó i 200 euros de multa, el grup la considera “injusta” i afirma que “atempta contra els drets fonamentals” de l’activista “i de tots els joves que es mobilitzen”. Per això, tornen a reclamar “l’amnistia i la fi de la repressió contra aquesta causa general contra l’independentisme”.