La primera vaga del govern de Zapatero i la setena de la democràcia ha començat a les 12 h d’aquesta nit. Llavors s’ha iniciat també l’acció dels piquets informatius dels sindicats que volien estendre la vaga general en empreses amb torns nocturns. Això és el que ha passat a Mercabarna, on tres piquets sindicals han bloquejat l’entrada de camions durant una hora. Durant el bloqueig, s’han viscut moments de tensió i un dels piquets ha resultat ferit després de ser atropellat per un dels camions als quals volia impedir l’entrada. Tot i que el seu estat no és greu, l’home ha estat traslladat a l’Hospital de Bellvitge on resta en observació per un cop al cap.

Tensió a les cotxeres

Un altre punt conflictiu d’aquestes primeres hores de vaga ha estat a les cotxeres de TMB situades a la Zona Franca. Els piquets han arribat a primera hora de la matinada per intentar frenar la sortida dels autobusos. Tot i que s’han viscut alguns moments de tensió, els autobusos han acabat sortint. Segons el sindicat UGT, el 100% dels treballadors de TMB ha secundat la vaga i només han anat a treballar els que estaven convocats per als serveis mínims.

Pel que fa a la indústria, els sindicats consideren que la vaga està sent un èxit en les primeres hores a les fàbriques de l’àrea metropolitana de Barcelona i la resta de Catalunya. Segons CCOO, CGT i UGT, el seguiment en els torns de nit de les principals empreses catalanes ha estat gairebé del cent per cent. En un comunicat, afirmen que s’han aturat totalment empreses com Seat, Nissan, Sony o Roca.

Sense recollida d’escombraries

Tampoc no ha funcionat la recollida d’escombraries a Barcelona. Els camions que fan la recollida no han sortit aquesta matinada perquè els treballadors s’han sumat majoritàriament a la vaga. Van començar a les 10 de la nit d’ahir i no tornaran a la normalitat fins a la mateixa hora d’aquest vespre. Segons els sindicats, el seguiment de la vaga en el sector de la neteja serà superior al 90%.