Una vintena de persones han secundat la protesta dels grups ecologistes Rebel·lió o Extinció Barcelona i Fridays for Future a la plaça de Sant Jaume. Han demanat accions als governs per aturar el canvi climàtic. Les seves demandes són: que les institucions i mitjans diguin la veritat sobre la gravetat i urgència climàtiques, promoure mesures vinculants per reduir les emissions i limitar la pèrdua de biodiversitat, i la creació d’una assemblea ciutadana per fer centrar-se els governs en la pressa de decisions.

Precisament, en relació amb aquesta última demanda, Rebel·lió o Extinció Barcelona va fer una concentració dilluns davant la seu del PSC al carrer de Pallars. Denunciaven al govern de Pedro Sánchez l’incompliment de la mesura que va fer a principis d’any, quan va prometre la creació d’aquesta assemblea.

Pròximes mobilitzacions

Aquest cap de setmana també hi haurà concentracions d’aquests col·lectius a la ciutat. Dissabte, 10 d’octubre, a la tarda tindrà lloc l’acció The naked truth i diumenge, 11, una altra acció “disruptiva d’impacte visual”.