Els últims dies han estat especialment crus per al Miguel, que ha passat el temporal Hortense com ha pogut. El jove de 36 anys i amb paràlisi cerebral continua dormint a l’interior d’una tenda de campanya, al carrer, perquè encara no té cap solució definitiva. L’únic que el manté amb ànims, explica, és l’escalf dels veïns, que l’ajuden amb el dia a dia. Ara, entitats i col·lectius del Poblenou s’organitzen per donar-li suport.

Aquest dimecres a la tarda es van reunir per primer cop amb ell en assemblea, a l’exterior de l’Ateneu Popular la Flor de Maig, per conèixer el cas, fer pinya i també pressió a l’Administració. “Creiem que és molt important que els veïns del barri ens posem amb aquestes emergències perquè ajudem a visibilitzar-ho, a no oblidar-ho“, afirma el Pere, membre de la Xarxa d’Aliments del Poblenou.

“La feina és el motor de tot”

El Miguel espera que, a partir d’ara, la seva situació canviï, però té clar que fins que no trobi un pis adaptat on viure i una feina, no podrà tirar endavant. “La feina és el motor de tot perquè si tens diners, tens recursos i pots anar fent: llogar una habitació, mantenir-te… La societat no està preparada per a les persones amb diversitat funcional perquè també em trobo problemes al metro… em trobo de tot”, lamenta.

Assemblea de col·lectius veïnals al Poblenou, amb el Miguel per primer cop

Sigui com sigui, que el Miguel deixi el carrer és una de les prioritats del Poblenou i els col·lectius del barri. Segons relata ell, ara sembla que podria tenir l’opció d’anar a un pis tutelat però, de moment, diu, això encara està en l’aire.