El grup Poble Sec Feminista ha alertat en un comunicat que s’han produït cinc agressions a dones durant el primer cap de setmana de la festa major del barri. Segons l’associació es tracta d’una agressió sexual i quatre situacions d’assetjament, una de les quals amb posterior agressió. La regidora de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, ha criticat en un tuit aquestes situacions i ha demanat respostes col·lectives a aquestes ofenses.

Segons el comunicat, en tots els casos s’ha respost “amb contundència” amb la persona agressora, amb avisos verbals o també amb l’expulsió de l’espai de festa. Des de l’associació han denunciat aquests comportaments i han explicat que continuaran treballant per “construir espais lliures de violències masclistes”.

Precisament, diverses entitats del Poble-sec van elaborar un protocol d’actuació per combatre aquest tipus d’agressions durant les festes. La proposta, que va ser reconeguda per l’Ajuntament amb el Premi 25 de Novembre, anava destinada a evitar actuacions com comentaris ofensius, abusos verbals i tocaments.

També se n’ha fet ressò la regidora de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, que s’ha refermat en la necessitat d’expulsar el masclisme de les festes majors.