Segons la lectura del padró d’1 de gener del 2020, a Barcelona viuen 463.857 persones nascudes a l’estranger. Prova de la diversitat de la ciutat és que hi conviuen 180 nacionalitats. A banda de l’espanyola, la italiana, la pakistanesa, la xinesa i la francesa són les més nombroses. Descobreix en aquest mapa interactiu quina és la segona nacionalitat amb més població a cada barri, per darrere de l’espanyola, i consulta’n quin percentatge representa respecte a la població total del veïnat.

La nacionalitat italiana, la segona més nombrosa en el conjunt de la ciutat, tenyeix 36 dels 73 barris de la ciutat, on queda en segona posició després de l’espanyola. D’aquests barris, és a la Barceloneta i a Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera on representa un percentatge més alt de la població total de la zona, un 7,8 %.

La nacionalitat xinesa i l’hondurenya són les segones amb més població en 11 barris. A banda del Fort Pienc, la nacionalitat xinesa es concentra en dos pols de la ciutat, a Sant Martí i Sant Andreu i als barris més pròxims al Llobregat del districte de Sants-Montjuïc.

La nacionalitat pakistanesa és la segona en set barris, a l’eix del Besòs i al Raval i el Gòtic.

Les nacionalitats estrangeres que han guanyat més població en l’últim any han estat la italiana (3.587 persones), la colombiana (2.975 persones), la veneçolana (2.888 persones), l’hondurenya (2.396 persones) i la pakistanesa (2.106 persones). Per contra, les nacionalitats boliviana, equatoriana i de la República Dominicana són les que han perdut més residents a la ciutat en l’últim any.