A quarts de nou va començar a ploure a Barcelona i en una hora va descarregar prou aigua com per fer impracticables diversos carrers. Es van inundar alguns terrats i baixos d’edificis, i també es van destrossar molts detalls dels guarniments de la Festa Major de Sants. A les 22.40 h es va activar l’alerta del Pla d’actuació d’emergència municipal per risc d’insuficiència drenant, que l’Ajuntament va desactivar dues hores més tard. Des de les 21 h, els Bombers de Barcelona van fer un total de 16 sortides relacionades amb la pluja.

L’aiguat va ser especialment intens al front marítim de la ciutat i també a Sants. Al passeig Marítim de la Barceloneta és on es van superar els 50 litres per metre quadrat. Els pluviòmetres també van registrar 46 litres al Poblenou i 42 a la plaça de la Farga, a Sants.

Al conjunt de Catalunya, el pla Inuncat no s’ha desactivat fins a quarts de nou del matí. Fins a les 8 h, el telèfon d’emergències 112 havia rebut 792 trucades a causa de les pluges de les últimes hores, sobretot del Vallès Occidental, d’on provenien 91 d’aquestes trucades. En total, els Bombers de la Generalitat han rebut 190 avisos des de les 20 h de divendres a les 8 h d’aquest dissabte, sobretot per resoldre inundacions en plantes baixes, garatges i carrers, així com per retirar arbres, fanals i cables caiguts.

Les precipitacions també van fer caure la catenària de les línies de tren entre Sant Vicenç de Castellet i Calaf, així com entre Sant Vicenç de Calders i Sant Sadurní d’Anoia, la qual cosa va afectar la circulació de les línies R2, R4 i R12. Es va activar el pla Ferrocat.

La tempesta ha anat acompanyada de molt aparell elèctric. Es calcula que ahir a la nit a tot Catalunya van caure 3.800 llamps. En alguns municipis també hi va haver talls de subministrament d’electricitat i, sobretot, pujades i baixades de tensió que poden haver malmès alguns aparells domèstics.