Molts barcelonins han hagut de treure la pols als paraigües i les botes d’aigua. Des del 3 de novembre de 2015 fins al 7 de febrer de 2016 no va ploure a Barcelona i es va batre el rècord de dies successius secs. Per contra, des d’aleshores i fins a aquest dilluns hi ha hagut el doble de dies plujosos que el mateix període de l’any passat. Concretament, des que es va trencar la ratxa seca, el 7 de febrer, hi ha hagut 30 dies de pluja, malgrat que les quantitats diàries registrades no han estat gaire importants. Amb tot, el 21 d’abril es van acumular 30 l/m2 i aquest registre va ser el més significatiu del darrer any i set mesos.

Les quantitats mensuals acumulades sí que han estat significatives, sobretot les del febrer i l’abril, que han sobrepassat la mitjana climàtica a la ciutat, amb 39,9 l/m2 i 77,3 l/m2 respectivament. El mes de març va ploure més o menys la pluja esperada per a aquest mes, 35 l/m2. Durant el mateix període de l’any passat només va ploure 16 dies i les quantitats mensuals que es van acumular van ser força menys generoses: al febrer, 11,3 l/m2; al març, 48 l/m2; i a l’abril, 12,5 l/m2.

La pluja que ha caigut durant els darrers mesos es reflecteix de forma evident en el paisatge. Els boscos són molt més verds, però els al·lèrgics pateixen la floració i la proliferació del pol·len a l’atmosferaEls embassaments que abasteixen d’aigua la ciutat han millorat força durant els darrers episodis plujosos i aquest dilluns freguen el 70 % de la capacitat.