El ple de Gràcia ha aprovat portar a la Ponència de Nomenclàtor de la ciutat el canvi de nom de l’avinguda del Príncep d’Astúries a Riera de Cassoles. Aquesta ha estat la primera iniciativa ciutadana que ha introduït un punt en l’ordre del dia d’un plenari perquè els grups polítics votin la qüestió.

Ara és el torn de Sarrià – Sant Gervasi

Tot i això, aquest és només un primer pas per al canvi de nom d’aquesta via, situada a la frontera entre el districte de Gràcia i el de Sarrià – Sant Gervasi. Ara falta que el proper plenari del districte de Sarrià – Sant Gervasi, del 18 de juliol, també ho aprovi.

La primera iniciativa veïnal que arriba al plenari

Després que la plataforma veïnal aconseguís més de 5.000 signatures a favor del canvi de nom de l’avinguda del Príncep d’Astúries per la de Riera de Cassoles, el seu nom original, ara ja s’ha fet un pas més. Tot i el poc temps de marge, s’han pogut validar les firmes i aquesta iniciativa ciutadana ha pogut entrar en l’ordre del dia del plenari del districte de Gràcia del 4 de juliol. Amb els vots favorables de la CUP, ERC, el PDeCAT i Barcelona en Comú s’ha aprovat enviar a la Comissió de Nomenclàtor de la ciutat la proposta del canvi de nom. Aquesta és la primera iniciativa ciutadana que arriba al plenari amb el nou Reglament de participació. Per la plataforma impulsora del nom de Riera de Cassoles cada vegada s’és més a prop de recuperar un topònim històric.