Després que el mes de març el consistori presentés el projecte, diversos col·lectius i associacions de la ciutat s’han mostrat a favor i en contra de la proposta. Els propietaris de gossos, en pro del projecte,  ja fa temps que demanaven una platja que permetés dur-hi les mascotes durant la temporada de bany, ja que la resta de l’any poden accedir-hi lliurement.

Els veïns de Diagonal Mar i de Sant Martí, en canvi, són dos dels col·lectius que han rebutjat la proposta des del seu plantejament. Una de les qüestions que al·leguen és la salubritat de la platja. En aquest sentit, l’Ajuntament pretén fer diverses tasques de neteja durant el dia a través de la brigada municipal amb accions de garbellament a la sorra. De nit, també es preveu realitzar garbellament mecànic amb el tractor. Tot i així, la platja del Llevant perd la distinció de bandera blava, ja que l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor desaconsella l’accés dels gossos a les platges durant la temporada de bany.

Fa pocs dies els usuaris d’aquest nou espai de la platja es lamentaven que encara no estigués operativa malgrat que la temporada de bany ja havia començat. A partir d’aquest dimarts i fins a l’últim diumenge de setembre, podran portar-hi les mascotes per poder participar en l’experiència que el consistori recorda que és una prova pilot.