El temps no els acompanya, però a casa la Natàlia ja tenen ganes d'estiu. És el primer dia que vénen i hi volen passar tot el dia. NATÀLIA VÀZQUEZ "Quan ja comença el bon temps, la opció casa ja no val. El que els hi feia més il·lusió és després de tant mesos a l'escola, vine a la platja, jugar, cridar, banyar-se... Els núvols d'aquest matí han fet la guitza als qui volien fer el primer bany. Alguns han optat per mullar-se els peus... JORGE ALFARO "Està un poco helada. Hay dudas porque la temperatura está fría un poco, a fuera." I d'altres, en canvi, han estat més valents i, fins tot, s'hi han capbussat. HANNA MISS "Està molt bé, però està molt freda. Estava molt cansada aquest matí i he pensat: 'Si vas a la platja, et despertaràs. Estic molt contenta.'" Ella és una de les primeres banyistes de la temporada. Per això, les platges ja comencen a preparar-se. El servei de vigilància de la Creu Roja ja està activat i el dispositiu de neteja està a punt. Com l'any passat, es reforça la seguretat i també la neteja amb brigades durant tot el dia i 250 papereres. JOAN PUIGDOLLERS, regidor de Medi Ambient "No anar als espigons, insistim amb aquest tema. Evidentment, tenim totes les mesures de seguretat de la guàrdia urbana per intentar-ho evitar, però en tot cas fer la crida al civisme." Per als surfistes, significa el final de la temporada esportiva a les platges. Els qui tot just comencen l'activitat són les guinguetes. Aquesta avui ha apujat la persiana per a tot l'estiu. SUSANA CASANOVAS, responsable La guingueta " Comprovar que les màquines funcionen. Totes fallen el primera dia. Tenim una petita oferta de cap de setmana perquè considerem que és la posada a punt." Durant la temporada mitjana només hi haurà obertes dues guinguetes. La resta s'aniran obrint progressivament. L'objectiu és que el 31 de maig, en l'inici de la temporada alta, tots els serveis de les platges ja estiguin en ple rendiment.

L’aigua de davant les platges de Barcelona està avui a 15,3ºC. La temperatura queda encara lluny dels 20ºC o 25ºC a què arriba a l’estiu, però ja ha pujat un parell de graus respecte al moment de l’any en què es troba més freda, cap al març.

En tot cas, per als més valents, i per tots aquells que vulguin passar el dia a la sorra o prenent alguna cosa als xiringuitos, aquest dissabte s’han activat els serveis municipals per a la temporada mitjana de platges. Els més de quatre quilòmetres i mig que hi ha entre la platja de Sant Sebastià i la zona de banys del Fòrum disposaran de serveis de vigilància, prevenció, informació i lleure per acompanyar els primers banyistes de la temporada.

Aquest serveis estaran en funcionament durant els dies de Setmana Santa, els caps de setmana d’abril i tot el mes de maig. A partir de l’1 de juny, serà el moment en què arrencarà la temporada alta de platges, amb la plena activació de tots els serveis en horari extensiu.

Durant el mes de març, els operaris van estar fent els treballs de llaurat i posada a punt de la sorra per tal de tenir les platges en òptimes condicions.

A la platja del Somorrostro, des de l’1 de març, està obert el Centre de la Platja, que ofereix informació sobre les platges i el litoral de la ciutat, a més dels serveis de ludoplatja (préstec de jocs), biblioplatja (premsa, revistes i llibres) i exposicions.