Barcelona viu uns dies de calorada atípica en un mes de maig. Coincidint amb el cap de setmana, moltes persones han decidit superar aquest pic de temperatures anant a la platja. Aquest diumenge al matí i, especialment al migdia, el litoral barceloní s’ha omplert de gent i molts d’ells han aprofitat per fer el primer bany de l’any o practicar esports d’aigua.

De fet, aquest diumenge al migdia Barcelona ha arribat a registrar temperatures d’entre 30 i 32 ºC. A més, a primera hora de la tarda, en alguns punts de la ciutat es podria arribar als 34 ºC. També aquest dissabte es va viure un dels dies de maig més calorosos dels darrers cent anys i la matinada d’aquest diumenge ha estat excepcionalment càlida a la majoria de barris.

Les piscines descobertes, una altra alternativa

Una altra de les alternatives són les piscines descobertes, però la majoria obren durant el mes de juny. Tot i això, actualment hi ha quatre piscines municipals obertes: la del CEM Sant Sebastià, CEM Bac de Roda, CEM Parc de la Ciutadella i CEM Can Toda.

Els refugis climàtics encara no estan actius

Aquesta calorada excepcional arriba abans que s’activi el pla municipal per a l’estiu i, per tant, la xarxa de més de 150 refugis climàtics que té la ciutat encara no està activa. Per exemple, les escoles encara estan en època d’activitat lectiva i, per tant, no poden obrir com a refugi.

La xarxa de refugis climàtics s’activa durant la fase preventiva per onada de calor, que va del 15 juny fins al 15 setembre. Es tracta de llocs exteriors com parcs i jardins, i interiors com biblioteques, museus i complexos esportius.