Es repeteix la mateixa imatge d'ahir: picades de medusa a les platges de Barcelona. Aquests invertebrats, fins ara, no s'havien deixat veure gaire pel litoral barceloní, però aquest cap de setmana la calor i l'augment de banyistes n'ha capgirat les dades. L'increment de picades queda clar si es compara amb el cap de setmana passat. El dissabte 2 d'agost la platja amb més atencions mèdiques va ser la de Nova Icària, amb vuit. Una xifra que es va multiplicar ahir. A la platja de la Barceloneta/Sant Miquel hi van haver 45 cures, i a la del Somorrostro, 33. Les de Nova Icària i Sant Sebastià són les següents. Un esglaó per sota hi trobem les platjes de la Nova Marbella i Llevant. I les que han atès menys picades de medusa són Bogatell, Marbella i Fòrum. En total, fa una setmana hi va haver 23 picades i ahir, 120. El motiu és el mal temps que ha fet fins ara aquest estiu. ÀLEX MARCOS, cap de la instal·lació de la platja del Somorrostro "Aquest estiu hi ha hagut menys assistències perquè la climatologia ha estat diferent, no ha sigut tant bona com la del any passat i l'afluència de gent s'ha notat." La previsió és que continuï aquest bon temps i la calor fins dimarts, per tant els bancs de meduses seguiran presents a les platges de la ciutat. ÀLEX MARCOS, cap de la instal·lació de la platja del Somorrostro "Els vents porten les meduses d'un lloc cap a un altre i tot indica que sí, que probablement tindrem un banc de meduses com el d'ahir." Els responsables de la Creu Roja estaran atents a les meduses i recomanen fer cas de les banderes i de la megafonia per evitar les picades.

Avui s’ha repetit la mateixa imatge d’ahir: les picades de medusa. Aquests invertebrats proliferen a les platges de Barcelona i, més concretament, a les més properes a la Barceloneta. Fins ara no s’havien deixat veure gaire pel litoral barceloní, però aquest cap de setmana la calor i l’augment de banyistes n’ha capgirat les dades.

L’increment de picades queda clar si es compara amb les dades del cap de setmana passat. El dissabte 2 d’agost la platja amb més atencions mèdiques va ser la de Nova Icària, amb vuit. Una xifra que es va multiplicar ahir. Aquest dissabte, a la platja de la Barceloneta i Sant Miquel s’han hagut de fer cures a 45 banyistes, i a la del Somorrostro, a 33. Les platges veïnes de la Nova Icària i de Sant Sebastià són les següents en el rànquing. Un esglaó per sota hi trobem les platjes de la Nova Marbella i Llevant. I les que han atès menys picades de medusa són Bogatell, Marbella i Fòrum.

En total, fa una setmana hi va haver 23 picades i ahir, 120. El motiu és el mal temps que ha fet fins ara aquest estiu: quan no feia calor, hi havia menys meduses i també menys banyistes a les platges. Però aquest cap de setmana, la temporada de picades ha arrencat de ple.

La previsió és que continuï aquest bon temps i la calor fins dimarts, per tant els bancs de meduses continuaran presents a les platges de la ciutat. Els responsables de la Creu Roja estaran atents a les meduses i recomanen fer cas de les banderes i de la megafonia per evitar les picades. Ara com ara, a totes les platges de la ciutat, excepte la zona de banys del Fòrum, hi oneja la bandera groga, que vol dir que no es recomana el bany, tot i que es permet amb precaució.