Una picada de medusa. Una altra. I una altra més. Aquest estiu hi ha menys meduses a les platges que l'any passat. Tot i això, avui ha estat el dia de més picades de la temporada. ALEX MARCOS, cap de la instal·lació a la platja de Somorrostro "Hoy por lo menos unas 30, o más... unas 35 o 40 en esta playa." Els banyistes amb picades han anat passant per la Creu Roja per tractar-se el dolor. La majoria s'ho han pres amb bon humor. "Y te ves con un ronchón de estos y nada sensación de escozor, picor, irritación, un poco molesto la verdad." Per curar les picades de medusa, el personal mèdic de les platges té un protocol que ha de seguir. Per evitar casos com aquests, Creu Roja recomana... ALEX MARCOS, cap de la instal·lació a la platja de Somorrostro "Lo que nosotros recomendamos, es que cuando un usuario venga a la playa se fije siempre en el color de bandera y que pregunte a los socorristas el porqué de ese color. Porque puede ser por muchos motivos diferentes." Sigui com sigui, el fet és que avui ha estat un dia de molta activitat a les instal·lacions de la Creu Roja com aquesta. Si ahir s'hi van fer 70 atencions a banyistes, avui, entre les meduses i la mala mar, la xifra s'ha enfilat fins a les 189.

Ha estat un dia de molta activitat a les instal·lacions de la Creu Roja a la platja: si divendres s’hi van atendre 70 banyistes, aquest dissabte, entre les meduses i la mala mar, la xifra s’ha enfilat fins als 189. Només a la platja del Somorrostro, una quarantena de persones han estat ateses per picades de meduses: fins ara, aquest dissabte ha estat el dia de més picades de tota la temporada.

La picada de la medusa provoca un dolor similar al d’una cremada i fa sortir també una erupció a la pell, són efectes que poden durar dies i, fins i tot, setmanes. Per curar les picades de medusa, el personal mèdic de les platges té un protocol a seguir. El primer pas és retirar suaument els filaments dels tentacles de la medusa amb pinces, guants i aigua de mar. No s’ha de fer amb aigua dolça, ja que augmentaria la inflamació. Després, cal aplicar-hi una bossa amb gel per tal de disminuir la inflamació i evitar que el verí s’expandeixi pel cos. Per acabar d’evitar una infecció, convé aplicar-hi alcohol iodat tres cops al dia durant dos o tres dies.

Això és per curar, però per prevenir les picades de les meduses el millor és no ficar-se a l’aigua quan se sap que n’hi ha. Aquest cap de setmana, per les meduses i per la mala mar, totes les platges de la ciutat tenen la bandera groga, a excepció de la zona de banys del Fòrum, on continua onejant la bandera verda.