Amb la voluntat de demostrar que a Catalunya hi ha molta gent que està a favor de la unitat d’Espanya, diverses entitats espanyolistes fan una crida perquè surti al carrer el 12 d’octubre per celebrar el dia de la Hispanitat.

Al darrere d’aquesta convocatòria hi ha la plataforma Catalunya Tal Cual que està integrada per l’Associacion per la Tolerancia, Foro España Hoy, Impulso Ciudadano, Ágora Socialista i la Plataforma Hispanoamericana en Cataluña. L’objectiu és que moltes més associacions s’acabin implicant en els actes del 12 d’octubre. Des de la plataforma animen a perdre la por a tots aquells que, diuen, se senten perseguits per defensar que Catalunya segueixi formant part d’Espanya.

Aquesta plataforma, juntament amb altres entitats, ha organitzat una concentració ciutadana per celebrar la Festa Nacional d’Espanya, el proper 12 d’octubre. El lema de la concentració, que es farà a la plaça de Catalunya serà “Som Catalunya, somos España”.

Segons fonts de la plataforma, aquest any “és especialment imprescindible celebrar la festa nacional per reforçar els llaços que uneixen catalans amb la resta d’espanyols”.