A les set de la tarda començava el ple del districte i mitja hora abans ja hi havia una setantena de persones concentrades a la plaça de la Vila de Gràcia per protestar contra el model de barri turístic i reivindicar un barri per als ciutadans.

Un dels punts de l’ordre del dia tractava sobre el nou Pla d’usos que es vol fer per regular la utilització de l’espai públic. Els veïns demanen poder-hi participar per elaborar-lo, però han mostrat també altres preocupacions.

Mentre es treballa en el nou Pla d’usos, el govern municipal ha decretat una moratòria en les llicències per a locals de pública concurrència, però als veïns els ha cridat l’atenció que aquesta moratòria no afecta tota l’àrea de Gràcia, ja que en queden exempts la Salut i Vallcarca. Temen que tots els serveis turístics es concentrin, doncs, en aquestes zones.

Aquestes preocupacions les han expressat al ple i també en algunes reunions que ja han tingut amb representants del govern municipal. Esperen que a partir d’ara la seva opinió es tingui en compte.