Segons la plataforma, quan es va aprovar la nova tarifació al curs 2017, algunes de les famílies que tenien assegurada una plaça gratuïta van haver de pagar 50 euros per la inscripció i les famílies de rendes mitjanes van acabar pagant l’escola bressol municipal a preu de privada.

En la roda de premsa de la plataforma EBM de Tots i Totes han exposat les millores que s’haurien d’introduir en la tarifació de les escoles bressol. Volen que les famílies més vulnerables, unes 600, no hagin de pagar cap import en concepte de matrícula de cara al curs vinent. Però la plataforma també vol reclamar la revisió del preu de les matrícules de les rendes més altes. Diuen que les del tram 10, aquelles famílies amb rendes superiors als 43.000 euros, haurien de passar a pagar 289 € com feien ara fa un any i no els 395 actuals.

Un altre dels canvis que volen introduir en les inscripcions per a les escoles bressol el 2018 és el de les bonificacions. La tarifació actual, diu la plataforma, assigna una quota als pares segons el tram d’ingressos i el nombre de fills en la unitat familiar. Aquest sistema, segons EBM de Tots i Totes, té mancances greus perquè es basa en la renda de l’any anterior i no preveu criteris com els béns immobles. La plataforma demana tornar al sistema anterior que preveia la situació real acreditada als Serveis Socials.