La pressió veïnal va aconseguir preservar les pistes esportives i la zona d’esbarjo de la plaça de les Pedreres de Can Baró després de mesos de reivindicacions. Ara volen que aquest espai, que consideren fonamental al barri, tingui aviat un equipament a tocar. És el que s’ha de construir als baixos de l’edifici amb habitatges protegits que s’ha de fer per reubicar els afectats pel PGM dels Tres Turons.

Una primera victòria

El pla inicial preveia la construcció de fins a cinc blocs de pisos amb més 120 habitatges a la plaça de les Pedreres, però els veïns van aconseguir preservar la plaça que és, de fet, l’únic punt de trobada prou gran del pla del barri. La pista esportiva és un punt neuràlgic de joc i també l’espai on s’organitzen les festes a Can Baró.

La resta d’habitatges protegits es construiran en un solar situat entre el carrer de Budapest i l’avinguda de la Mare de Déu de Montserrat.

Els equipaments promesos, per definir

Segons la plataforma Can Baró, les necessitats d’equipaments que té el barri són moltes. Passant per una llar d’infants, un casal de gent gran o un centres de salut. “Els tècnics han de definir les possibilitats i nosaltres hem de defensar el que ens interessi”, afirma Xavier Oliveres, de la plataforma Can Baró, respecte als baixos de l’edifici que s’aixecarà a tocar de la plaça de les Pedreres.