Aquests dies en què els barcelonins estan redescobrint els balcons, terrasses i terrats de la ciutat, s’engega una campanya per posar-hi més verd. Des d’aquest dimarts, 28 d’abril, l’Ajuntament repartirà plantes de franc a les persones que comprin als mercats municipals.

En total es distribuïran 80.000 plantes, preferentment als clients que facin una compra en línia fins al 7 de maig. L’objectiu és fomentar el comerç de proximitat i, alhora, ajudar el sector de la jardineria i els vivers, afectats per la crisi del coronavirus.

Les plantes que no s’han pogut col·locar a la ciutat

Entre les plantes que es repartiran hi ha gairebé 30 espècies diferents: algunes d’aromàtiques, com el romaní, la farigola o l’espígol, i d’altres amb flor, com la margarida, la begònia o la petúnia.

Aquestes 80.000 unitats són les que s’havien de plantar a diferents espais de Barcelona durant el mes d’abril, però no s’ha pogut fer per l’estat d’alarma. Amb la campanya “Planta’m al balcó”, se’ls dona una sortida per evitar que es perdin o es facin malbé.

Balcons i terrasses més verds

L’Ajuntament anima a tothom que rebi una d’aquestes plantes a posar-la al balcó o la finestra i compartir-ne les imatges a través de l’etiqueta #PlantamAlBalcó. La crida no només es limita a aquestes plantes, sinó que en general es fa a tota la ciutadania perquè comparteixin el verd de les serves finestres i balcons sota la mateixa etiqueta.

home al balcó barcelona plantes

A banda, s’ha activat una pàgina web (barcelona.cat/plantamalbalco) on s’explica la tipologia de plantes lliurades, les principals característiques i s’hi inclou un vídeo tutorial del Centre de Formació del Laberint per mostrar com s’han de trasplantar i tenir-ne cura, així com enllaços d’interès per augmentar el verd a casa amb els recursos existents en les circumstàncies actuals.