Els aspirants a les places de la policia local de Barcelona hauran d’entrar al web de l’Ajuntament www.barcelona.cat i dirigir-se a l’apartat d’oferta pública. Des d’aquesta pàgina es podran consultar les bases del concurs públic, demanar la sol·licitud per fer les proves i pagar la quota pública per examinar-se.

Milers d’aspirants per obtenir una plaça

Just l’estiu passat es va fer la convocatòria d’un altre concurs per obtenir una plaça en el cos de la Guàrdia Urbana. Llavors s’oferien 150 llocs de feina. En aquell moment es van presentar a fer les proves un total de 4.881 candidats a la Guàrdia Urbana. Els 150 agents que van aprovar els exàmens amb puntuació més alta s’incorporaran a treballar aquest estiu.

Els candidats a ser agents de la Guàrdia Urbana que aconsegueixen una plaça acostumen a entrar a treballar uns mesos després de fer les proves, perquè abans han de passar per l’escola de policia.

El temari dels exàmens

Els candidats hauran d’estudiar un temari específic, que inclourà preguntes relacionades amb l’ordenament jurídic estatal, autonòmic i local. També se’ls preguntarà sobre els principis d’actuació i deures que han de tenir els agents. Tota la informació relacionada amb la temàtica que han de preparar-se està també disponible al web de l’Ajuntament.

examens guàrdia urbana